Wegens vervanging zijn wij op zoek naar een Bid Manager. Kom jij ons team versterken?

Het zijn de mensen die elke dag opnieuw het verschil maken bij Axians. Axians is het ICT-merk van moederbedrijf VINCI Energies met een breed portfolio aan ICT-diensten en samenwerkingsverbanden met een groot aantal gerenommeerde IT-partijen. Wij hebben een organisatiestructuur bestaande uit kleinschalige business units, die dicht bij de klant staan en waar de medewerkers het verschil maken. In samenwerking met andere business units zijn wij in staat om grootschalige en complexe dienstverlening aan klanten te leveren. Zodat zij impact kunnen maken op hun eindklant en relevant blijven in de markt. Wegens vervanging zijn wij op zoek naar een Client Manager. Kom jij ons team versterken?

Hoe ziet jouw uitdaging eruit?

Je bent binnen de BU verantwoordelijk voor het end-to-end bidproces, hiervoor beheer en ontwikkel je de benodigde tools en processen. Je kijkt samen met business teams naar de bid pipeline en bespreekt pre-bid planning en activiteiten.

Zodra een RFP/aanbesteding is gepubliceerd organiseer je samen met het account team een bidboard meeting waarin de opportunity context, de bidstrategie en bidplan aan het management team uiteen worden gezet. Nadat de opportunity gekwalificeerd is als een GO, organiseer je op basis van de afgestemde bidplan een kickoff voor alle collega’s waar je deze bid mee gaat winnen. Je zorgt voor commitment wat betreft planning, kosten en resources. Je enthousiasmeert het team en neemt ze mee in de winnende bidstrategie. Het plan van aanpak wordt doorgenomen, de verantwoordelijkheden worden afgestemd en afspraken worden gemaakt en gecommuniceerd. Je beoordeelt in eerste aanleg de algemene RPF/aanbestedingsvoorwaarden en de juridische voorwaarden en zorgt ervoor dat risico’s in kaart worden gebracht en waar nodig intern worden afgestemd met Legal afdeling.

Gedurende het bidproces beoordeel je de input van het bidteam en geef je feedback om het traject succesvol te laten verlopen. Je evalueert tijdens het traject of onze offerte de vraag van de klant beantwoordt en voldoet aan de gestelde kwaliteit vereisten. Je levert tijdig de offerte op aan de klant en geeft toelichtingen, in de vorm van bijvoorbeeld presentaties. Uiteraard breng je bij zowel gewonnen als verloren offertes, de lessons learned in kaart tijdens evaluaties met alle betrokkenen en zorgt ervoor dat lessons learned worden gebruikt ter algehele verbetering van bidmanagement binnen Axians.

Wat vragen wij van jou?

We zijn op zoek naar een collega met minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Ervaring met en een achtergrond op legal is een pre. Om deze functie goed uit te kunnen voeren vragen we minimaal HBO werk- en denkniveau en een commerciële achtergrond. Je heb affiniteit met techniek en een winnaarsmentaliteit. Je bent in staat het bidproces te besturen en bewaken, en je zet hiervoor het gehele team in. Je hebt ervaring met RFP’s en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. De volgende competenties worden van jou verwacht: flexibiliteit, creativiteit, ondernemerschap, conceptueel en oplossingsgericht denken.

Wat bieden wij jou?

  • Een goede werksfeer en korte communicatielijnen
  • Een afwisselende baan in een gestaag groeiende, professionele organisatie met marktconforme voorwaarden
  • Een fulltime dienstverband (40 uur per week)
  • Goede opleidingsmogelijkheden aan de VINCI Energies Academy
  • Serieuze waardering en beloning voor jouw ontwikkeling en je bijdrage aan de groei van Axians
  • 25 vakantiedagen, met de flexibele mogelijkheid meer dagen op te bouwen (bij een aanstelling van 36 – 40 uur per week)
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een pensioenregeling en de mogelijkheid om aandelen te kopen tegen een gereduceerd tarief.

Wat als ik deze baan graag wil?

We willen je uitnodigen om te reageren en je motivatiebrief en CV te uploaden via de website van Axians. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Heb je vragen omtrent deze vacature dan kun je onze Recruiter, Jeff Koekebacker, bereiken op 06-51.10.21.56 of via jeff.koekebacker@axians.com.

 

X