De enige beroepsvereniging voor bid- & proposal professionals

APMP helpt je vooruit in je professie

Vorige activiteiten

Hier staat een overzicht van vorige activiteiten. Van sommige activiteiten zijn er verslagen, presentaties en/of foto's beschikbaar. Deze zijn echter alleen beschikbaar voor APMP leden! Log in om daarvoor toegang te krijgen. 

MVI: de andere kant van de tafel vanuit inkooppraktijk en tender best practices

Op 19 september waren Thea Smid-Verheul en Octavia Siertsema te gast. Twee zeer ervaren sprekers die werkelijk alles weten van het inschrijven op aanbestedingen, het evalueren van inschrijvingen vanuit inkoop en het toepassen van maatschappelijk verantwoord inschrijven (MVI) en social return (SR).

Zij gingen uitgebreid in op hun ervaringen op het gebied van inschrijven op aanbesteden, MVI en SR en gaven inside tips en tricks over hoe winnend om te gaan met inschrijven op aanbestedingen, MVI en SR.

Lees meer: Ledenmeeting 19 september 2018

Beantwoorden van internationale RFQ's en RFI's + excursie!

Afgelopen woensdag, 13 juni zijn wij te gast bij Thales in Hengelo. Na een hartelijk welkom en ontvangst met koffie volgen we in twee groepen van ongeveer vijftien een rondleiding. Thales voortgekomen uit Hollandse Signaalapparaten en is nu onderdeel van de Franse multinational Thales. Een echt High Tech bedrijf.  Verschillende soorten radars zijn ontwikkeld en worden voortdurend geperfectioneerd. Met  terechte trots worden de verschillende technisch hoogstandjes getoond en toegelicht.

Lees meer: Ledenmeeting 13 juni 2018

In deze ledenmeeting is de algemene ledenvergadering gehouden.

Locatie

Deze keer zijn we te gast bij Bentley in Hoofddorp, met Elena Kwadrin als gastvrouw.

Log in om de presentatie te downloaden.

Log in om meer te lezen...

Top 10 boeken die je gelezen moet hebben

Boeken zijn een uitstekend middel om meer kennis op te doen over je vakgebied. Maar het ene boek is meer bruikbaar dan het andere. Sjoerd Barnhoorn heeft in de loop der jaren vele boeken gelezen en deelt graag met jullie zijn mening en adviezen over welke boeken je zeker in je kast moet hebben en welke boeken tijdverspilling zijn. Aan het einde van de avond weet je alvast wat je als kerst cadeau of van Sint kan vragen!

Locatie

We zijn deze keer te gast bij Appalti in Leusden en onze gastheer is Robin Wanders.

Over Sjoerd Barnhoon

In het dagelijks leven coacht Sjoerd zijn klanten om meer te winnen. Daarnaast schrijft hij regelmatig blogs en maakt hij video’s om anderen te laten ervaren dat offertes en aanbestedingen schrijven een leuk vak is. Sjoerds motto is: offertes winnen is niet moeilijk, als je maar weet hoe.

Log in om de presentatie te downloaden.

Log in om meer te lezen...

Five Forces to help you win!

Michael Porter’s 5 Forces model is commonly used to analyze the level of competition within a market. When applied in the context of an opportunity, the model can be used to project how aggressively known players will compete, and whether new players are likely to toss their hats in the ring. Hear how to use this valuable tool to help you aim at the right target – and increase your odds of hitting the bullseye! 

Presentator

Randy Richter is President of Richter & Company, an industry leading competitive intelligence and price to win support firm, and a long time supporter of APMP. His company has helped clients win billions of dollars in new business over the last 11 years by turning open source data into actionable intelligence - news they can effectively use. 

Na inloggen kunt u de webinar registratie en de bijbehorende presentatie downloaden.

Lees meer: Webinar 12 oktober: Five Forces to Help You Win!

De zin en vooral de ONZIN van BVP, door Roelf Houwing

Eén van de trends bij aanbestedingen van de afgelopen jaren is BVP. Het zou de nieuwe manier van inkopen moeten zijn en de nadelen van traditionele aanbestedingsproblemen oplossen. Wat je minder vaak hoort, is dat er ook nadelen aan BVP kleven. Roelf Houwing vertelt  deze avond zijn ervaringen met BVP en hij geeft tips hoe je dit met een inkoper kan bespreken.

Locatie

We zijn deze keer te gast bij Strategic Proposals en onze gastheer is Richard Buijs.

Log in om de presentatie te downloaden.

Log in om meer te lezen...

Verslag van het APMP Congres in New Orleans

Elena Kwadrin heeft van haar werkgever de kans gekregen om naar het APMP congres in Orlando te gaan. In een week tijd heeft Elena veel beleefd en opgestoken. In deze webinar probeerde ze de week samen te vatten in slechts 1 uur. Elena is van mening dat voor elke bid- en proposal professional het congres de kosten en tijd waard zijn. Elena adviseert je daarom om nu alvast budget te regelen om naar het congres in mei 2018 te kunnen gaan

Presentator

Elena Kwadrin CP APMP,  is Director Proposal Management, Proposals and Programs bij Bentley Systems. Zij beheert tevens de financiën en de ledenadministratie van APMP Nederland. 

Na inloggen kun je Elena's presentatie downloaden.

Log in om meer te lezen...

De rechter in het kort geding over aanbestedingen

Niet alleen bidmanagers weten soms de ene week nog niet, waar ze de andere week druk mee zullen zijn. Ook advocaten hebben hier soms mee te maken. Ben je het niet eens met de gunning bij een aanbesteding, dan is een kort geding vaak de enige manier om alsnog je gelijk (proberen) te halen. De stand-still termijn na de gunningsbeslissing geeft je hiervoor slechts zeer beperkt de tijd. In deze presentatie legt mr Tjeerd Grünbauer van Van Veen Advocaten uit hoe het proces bij de rechtbank te werk gaat.

Hoe je APMP certificering up to date met CEU’s

Per APMP certificeringslevel hoef je slechts een keer een examen te doen. Dit is dus slechts een momentopname. APMP ziet graag dat je actief met je vak bezig bent en ook blijft bijleren. Om je certificering geldig te houden dien je elke 2 jaar 20 of 40 Continuing Education Units (CEU) te halen. In deze presentatie legt ons voorzitter Wouter van Tienhoven uit hoe je deze punten kan verzamelen en hoe je deze op de apmp.org website zelf kan registreren.

Locatie

We zijn deze keer te gast bij G4S en onze gastheer is Bart den Boer.

Log in om de presentaties te downloaden.

Log in om meer te lezen...

Inloggen

APMP leden kunnen hier inloggen met hun e-mail adres. Let op: Met inloggen gaat u ook akkoord met ons privacybeleid, zie menu "Privacy" in de footer van deze pagina