november, 2021

25nov17:0020:30Ledenbijeenkomst

Evenement details

Op 25 november houden we onze eerste fysieke bijeenkomst van dit jaar. We zien er naar uit om jullie weer ‘live’ te zien en onder het genot van een kopje soep, broodje, hapje en drankje bij te praten. We zijn benieuwd hoe het jullie de afgelopen 1,5 jaar is vergaan. We zijn te gast bij CSU in Barendrecht.

Op het programma staan 3 interessante presentaties:

  1. ‘het CSU tenderproces ’ door Alfred de Weert, directeur Tendermanagement;
  2. ‘Word add in’ door 1 van onze leden, Klaas de Boer;
  3. ‘Het Agile salesproces’ door Toine Simons.

Alfred de WeertAlfred werkt sinds 1 juni 2018 bij CSU en is lid van het directieteam. Hij stuurt 4 tenderteams aan in Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven en Barendrecht (45 medewerkers in totaal die allen APMP gecertificeerd zijn). Professionalisering van de tenderteams is 1 van zijn aandachtsgebieden.
Alfred studeerde aan de Tilburg University en de Erasmus Universiteit, en heeft ruim 25 jaar ervaring in leidinggevende commerciële posities, onder meer bij Randstad, Connect Holland en Douwe Egberts. Hij vertelt ons over het CSU tenderproces dat op APMP leest geschoeid is.

Klaas de BoerKlaas heeft van 1994-2002 bij Logica gewerkt. Hij is begonnen als software programmeur en geëindigd als projectmanager.
Klaas: “Ik deed al wat jaren bid management erbij en dat vond ik veel leuker en spannender maar ook veel minder stressvol. Tot 2010 heb ik de rollen solutionarchitect, projectmanager en pricing gecombineerd met bid management. Sinds 2010 ben ik fulltime bidmanager met veel aandacht voor contract- en document-management. Eerst bij Getronics Global Services (Field services, internationaal) en sinds bij 2018 T‑Systems Nederland. In april 2021 ben ik overgestapt naar het internationale sales team van T‑Systems International GmbH.”

Trainingen, schrijfinstructies, templates en veel duw- en trekwerk ten spijt was mijn werkelijkheid dat ik te vaak om 4 uur ’s morgens opstond op teksten te reviewen om dan om 9 uur feedback te kunnen geven aan de schrijvers zodat zij die dag weer verder konden. Ook maakte ik lange avonden en soms nachten om op de laatste dagen het document, teksten en opmaak goudgerand op te leveren. Ik was steevast de sluitpost bij het inleveren.

In de afgelopen 5 jaar heb ik alles waar ik ooit als bid manager tegenaan ben gelopen gestopt in een stuk gereedschap in MS Word. Het heet EasyTools MS Word add-in. Het is gebouwd op .NET. en kent 2 modules: Productiviteit en Analyse. Ik geef jullie graag een paar korte demo en iedereen die aanwezig is mag de tool 6 maanden gratis gebruiken.

Toine-SimonsToine is strategisch sales specialist. Hij heeft in 1990 de Consultative Selling Methode vanuit de USA naar Nederland gehaald en doorontwikkeld tot een ‘salesstrategie’ voor dienstverleners die de waarde van hun propositie effectief aan moeten tonen. Zorg dat je uitgerust naar deze presentatie komt. Toine presenteert razendsnel en zet aan tot nieuwe denkbeelden. Dat doet hij vlijmscherp en met humor, waarbij hij de confrontatie niet uit de weg gaat.

Het Agile verkoopproces is een geregisseerd ‘co-kwalificatie’ proces dat samen met de klant, voorafgaand aan de offerte, in transparante stappen wordt uitgevoerd. Het doel van dit proces is de requirements van de klant evalueren waardoor de voorgestelde oplossingen beter aansluiten bij wat de klant echt nodig heeft.  Bij een goed geregisseerd Agile verkoopproces, is er sprake van een match tussen het verkoopproces en het inkoopproces.

Voor ons congres heeft hij destijds een filmpje opgenomen dat op YouTube staat: https://www.youtube.com/watch?v=DTQ0iNIgfk

Praktische informatie

  • Datum: 25 november 2021
  • Tijdstip: 17.00 u. tot ca. 20.30 u.
  • Locatie: CSU te Barendrecht
  • Kosteloos APMP NL ledenevent

Aanmelden
Je kunt je aanmelden (en ook voor vragen terecht) via e-mail bij Judy Lasschuit (eventmanager@apmp.nl) of door een WhatsApp berichtje te sturen aan Judy (06-29525635). Je krijgt dan 1-2 weken voor de bijeenkomst de definitieve uitnodiging met alle gegevens.
Wil je een introducé(e) meebrengen? Geen probleem, maar laat het dan even weten.

 

Lees meer

Tijd

(Donderdag) 17:00 - 20:30

Organisator

APMP NLAssociation of Proposal Management Professionals - Nederlandeventmanager@apmp.nl

X