Een open en interactieve ledenmeeting over de verdere ontwikkeling van het bekende platform AanbestedingsKalender.nl.

Spreker: Xylander Kroon, directeur en mede-eigenaar van Aanbestedingskalender.nl. Hij heeft gewerkt in commerciële functies bij Kluwer, Het Financieële Dagblad en BNR Nieuwsradio.

Aanbestedingskalender.nl (ABK) is het nationale platform waar aanbestedingen worden geplaatst en waar bedrijven relevante opdrachten kunnen vinden. ABK is in 2004 gestart. De afgelopen jaren heeft ABK de slag gemaakt van een platform voor met name aanbestedende diensten naar een platform voor ondernemers. Bij ABK zijn ruim 135.000 ondernemers geregistreerd.

Voor de ondernemers ontwikkelt ABK steeds meer nieuwe diensten en producten. Uitgangspunt bij de ontwikkeling is de input van gebruikers. Bij de APMP ledenmeeting zal Xylander Kroon de recente en verwachte ontwikkelingen schetsen. Twee potentiële ontwikkelingen zullen daar met name ter sprake komen:

  • Het gebruik van ABK als publicatieplatform voor commerciële bedrijven. Bedrijven (zoals leden van APMP) kunnen niet alleen opdrachten vinden maar ook opdrachten plaatsen om daarmee meer interessante offertes uit de markt te halen.
  • ABK heeft verschillende licenties voor grote en kleine bedrijven. De ervaring leert echter dat de zeer grote bedrijven een andere behoefte hebben aan een aanbestedingsplatform. De vraag is: hoe kan ABK de heel grote bedrijven (zoals de leden van APMP) optimaal ondersteunen in het aanbestedingsproces.