Wordt herkend en erkend als een proposal professional

 

APMP biedt ’s werelds eerste, beste en enige door de branche erkende certificeringsprogramma voor professionals die in een bid- en proposal omgeving werken

Het APMP certificeringsprogramma

APMP biedt als enige in de wereld een erkend certificeringsprogramma voor professionals die werken in een proposal omgeving. De APMP certificering is de wereldstandaard voor het ontwikkelen en aantonen van proposal management competenties. Behaalde certificering

  • Toont je betrokkenheid bij je professie en je carrière
  • Geeft focus op best practices voor jouw èn je team
  • Geeft je het respect en de geloofwaardigheid van je collega’s, klanten en je leidinggevenden
  • Versterkt proposal management als een belangrijke rol in je organisatie en niet een ad-hoc bezigheid die iedereen kan uitvoeren.

De APMP heeft daarvoor competenties gedefinieerd die essentieel zijn voor proposal management professionals. Het APMP certificeringsprogramma is ontworpen om opleiding en ervaring te meten tegen deze competenties.

Erkenning en herkenning als professional

APMP certificering geeft je erkenning en herkenning. Erkenning vanwege de behaalde certificering maar ook herkenning vanwege het gebruik van de bijbehorende aanduiding achter je naam:

  • CF APMP – Certified Foundation APMP member
  • CP APMP – Certified Practitioner APMP member
  • CPP APMP – Certified Proposal Professional APMP member

Certificering brengt wel een verplichting met zich mee: je belooft je verder te ontwikkelen in je vakgebied! Dit doe je door boeken te lezen, ledenmeetings bij te wonen, webinars te volgen, een presentatie te geven etc. Kortom: je bent actief bezig om te groeien in je vakgebied. Deze activiteiten zullen ook uitstralen naar je werkomgeving!

Foundation certificering

De certificering op Foundation niveau toont aan dat je de algemeen erkende best-practices kent van je vakgebied. Heb je 1 tot 3 jaar ervaring in proposal management? Laat je dan certificeren op Foundation niveau!

Dit betreft een multiple choice examen. De voorbereiding kan je zelf doen of via een erkend trainingsbureau. Als je de training zelf doet moet je de beschreven best practices bestuderen uit (voorgeschreven) vakliteratuur; via een trainingsbureau is dit in enkele dagen te doen.  Voor de examinering zijn met name competenties van belang op het gebied van proposal ontwikkeling, planning, productie, verkoop en persoonlijke vaardigheden. Om voor de Foundation certificering in aanmerking te komen, moeten kandidaten minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring hebben in een proposal omgeving.

Practitioner certificering

Heb je minimaal 3 jaar ervaring in proposal management, ruime ervaring opgedaan in de praktijk en ben je in het bezit van een Foundation certificering? Dan is de Practitioner certificering er voor jou!

De APMP Practitioner examen beoordeelt je kennis en vaardigheden in bid en proposal managment. Het is een uitdagend examen dat uw kennis en begrip van de best practices van APMP test.

Terwijl de vragen in het APMP Foundation-examen scenario-onafhankelijk zijn en multiple choice, vereisen de vragen in de APMP Practitioner examen dat u antwoorden geeft die zijn gerelateerd aan het geboden scenario. De vragen zijn uitdagender omdat ze zijn ontworpen voor professionals met ten minste 3 jaar ervaring in bids en proposals.

Professional certificering

Dit is het hoogst haalbare niveau binnen het APMP certificeringsprogramma!

Het behalen van deze certificering gebeurt via een interview met de APMP examencommissie naar aanleiding van een te geven presentatie over uw werk in proposal management. Het gaat hierbij vooral om jouw specifieke bijdrage in je organisatie/professie. Je hebt aantoonbare communicatieve en leiderschap vaardigheden en minimaal 7 jaar aantoonbare ervaring in het vakgebied. Je geeft ook een referentie op die geïnterviewd wordt.

Wil jij ook gecertificeerd worden als proposal professional? Dit kan op verschillende manieren:

Foundation certificering: informatie en brochure

Voor het behalen van Foundation level certificering heeft APMP NL een brochure geschreven. Donwload deze onderaan deze pagina.

 

Practitioner certificering

Waar het bij de Foundation certificering vooral gaat om het kennen van best practices van het vakgebied, gaat het bij Practitioner om het toepassen ervan. Waarom deze certificering behalen?  Het toont aan dat je de kennis in de praktijk kunt toepassen; dat je nodige competenties bezit voor het succesvol functioneren in dit vakgebied. Maar ook vooral: dat je je wilt inzetten om je kennis en kunde uit te breiden en te onderhouden. Dat je wil groeien in je vakgebied. Certificeren? Doe mee in onze Practitioner Buddy Groep!

Heb je vragen over APMP certificering? Neem gerust contact met ons op. Zie de contact pagina of e-mail één van de bestuursleden.

Je werkgever overtuigen?

Wil je je werkgever overtuigen dat certificering een goede investering is? Download dan onze flyer onderaan deze pagina daarvoor. 

Word lid om uw Practitioner of Professional certificaat te behalen

U hoeft geen lid van APMP te zijn om het Foundation level certificaat te behalen. Voor  Practitioner of Professional echter wel.

Voor lidmaatschap kunt u zich op de internationale APMP website registreren. Het standaard lidmaatschap kost 155 US Dollar per jaar, een prima investering in uw loopbaan! Vergeet hierbij niet aan te geven dat uw lokale chapter “Netherlands Chapter” is.