De eerste ledenmeeting in het jaar is zoals gebruikelijk ook tevens de Algemene Ledenvergadering. Daarnaast hebben we een spreker met een bioLOGISCH onderwerp, nl. Daniel Seesink van Bewust Zoo! die de lezing Professioneel Vlooien doe je ZOO! geeft.

Locatie

We zijn deze keer te gast bij Comparex Nederland BV en onze gastvrouw is Monique Prins.

Algemene Ledenvergadering

Het bestuur licht de activiteiten van het afgelopen jaar toe aan de hand van een presentatie. Log in om deze te downloaden.

Er is dit jaar ook een jaarverslag gemaakt welke gedownload kan worden. Zie hiervoor onder het hoofdmenu “Over APMP”: Jaarverslag.

“Professioneel Vlooien doe je Zoo”

“If you don’t understand apes, you don’t understand people”, aldus Daniel Seesink van Bewust Zoo! Door het gedrag van apen te observeren zijn wij in de afgelopen decennia veel te weten gekomen over ons eigen (oer)gedrag. Maar wat heb je aan die kennis in je dagelijkse werk? Vraag je dan eens af wat er zou gebeuren wanneer je een gorillaman aan de top van een chimpansee-organisatie zou plaatsen.

Of let eens goed op wie er met wie gaat lunchen. En op welke plaats aan de tafel je collega’s plaatsnemen. Hoe vaak wordt je eigenlijk gegroet door je leidinggevende? Enwat zegt dat over jouw plaats in de organisatie? En tot slot: hoeveel weet je eigenlijk van je collega’s, danwel je klanten of potentiële klanten? En in hoeverre hou je hiermee rekening bij het schrijven of beantwoorden van een aanbestedingsdocument? Wanneer je het gedrag van apen begrijpt, begrijp je het gedrag van mensen. Deze lezing geeft je inzichten die je helpen de bioLOGISCHE drijfveren van ons gedrag effectief te benutten in je dagelijkse werk.

Gastspreker

Daniel Seesink is bioloog en oprichter van Bewust Zoo! Hij coacht en begeleidt met succes directieleden, bestuurders en managers in het leren kennen, herkennen en benutten van de bioLOGISCHE drijfverenvan ons gedrag. Dit stelt hen in staat de gedragsdoelen die horen bij een transitietraject, reorganisatie of cultuurprogramma te halen. Hij neemt hen mee naar de mooiste dierentuinen van Nederland om daar aan de hand van het gedrag van apen inzicht te krijgen in de fascinerende en o zo herkenbare gedragingen van deze sociale en empathische dieren. Dit vanuit zijn eigen fascinatie voor de overeenkomsten tussen het gedrag van apen en het intermenselijk gedrag. “Een fascinatie die ik graag wil delen”, aldus Seesink.

Locatie

We zijn deze keer te gast bij Comparex Nederland BV en onze gastvrouw is Monique Prins.

X