APMP biedt leden de mogelijkheid om met digitale badges hun APMP certificering (aan) te tonen.

Wat zijn digitale badges

De wereld verandert snel en de traditionele beoordelingsmethoden ondervangen niet het leren dat overal en op elke leeftijd gebeurt. Digitale badges zijn een hulpmiddel voor het identificeren en valideren van de vaardigheden, kennis, prestaties en competenties van mensen.

Digitale badges zijn verifieerbare, draagbare badges met ingebedde metadata over vaardigheden en prestaties gekoppeld aan APMG, onze onafhankelijke onderzoeksinstantie. Ze voldoen aan de specificatie Open badges en zijn deelbaar op internet.

Elke Open Badge wordt geassocieerd met een afbeelding en informatie over de badge, de ontvanger, de uitgever en eventueel ondersteunend bewijsmateriaal. Al deze informatie is verpakt in een badge-afbeeldingsbestand dat kan worden weergegeven via online CV’s en op sociale netwerken zoals LinkedIn.

Wie kan een APMP Digital Badge hebben?

Digitale APMP-badges zijn beschikbaar voor de leden van APMP die een certificering hebben behaald (Foundation, Practitioner, Professional).

Als u tussen 2010 en het huidige jaar een certificering heeft behaald, bevat uw badge (s) het jaar waarin u certificering heeft behaald. Iedereen die vóór 2010 een certificering heeft behaald, heeft recht op een badge met de opdruk ‘pre-2010’.

Vervallen APMP digitale badges?

Om de certificering te behouden, moeten leden hun CEU-niveaus (Continuing Education Units) handhaven en de nieuwe badges worden afgestemd op uw CEU-niveau.

APMP heeft onlangs de manier veranderd waarop we CEU’s registreren en monitoren en het Digital Badge-programma zal worden afgestemd op het nieuwe CEU-programma.

Dit betekent dat u tot juni 2021 de tijd heeft om uw CEU’s up-to-date te brengen voordat uw certificering en uw badge vervalt.

Hoe krijg ik mijn digitale badge (s)?

U bent vrij om alle badges weer te geven voor elk niveau van certificering dat u heeft verdiend of u kunt eenvoudig de badge weergeven voor de hoogste certificering die u hebt behaald, het is aan u.

Als het ID-nummer van uw kandidaatsessie begint met ‘200 …’, moet u inloggen op uw kandidaatportal account en van daaruit kunt u uw badge claimen. Als u uw aanmeldingen hiervoor niet meer weet, neemt u contact op met APMG, die u hierover kan adviseren.

Alle andere leden met kandidaatnummers die beginnen met APMP: ga naar het APMG Successful Candidate Register, zoek uw gegevens op en volg de instructies om toegang te krijgen tot uw badges. Als u uw volledige APMP kandidaat nummer niet meer weet, neem dan contact op met APMG met uw volledige naam, niveau (s) van het afgelegde examen(s) en de geschatte datum van uw examen, zij zullen u kunnen adviseren.