Als eerste spreker kwam Marcel Lücht aan het woord, het onderwerp van zijn presentatie: Proposal Positioning: Hoe spring je er uit? Hoe voorkom dat je proposal “one of many” is? 

De tweede spreker was Angélique Cooijmans die ons alles vertelde over een recente ontwikkeling in tenderland: Rapid Impact Contracting (RIC).

Over Marcel Lücht

Marcel-LüchtInternationaal ervaren manager voor commercieel gerelateerde functies bij ICT- en telecombedrijven. Specialiteiten: Managementconsultant / manager op lange termijn in de telecommunicatie-industrie, voornamelijk op het gebied van strategie, businessplanning, marketing, verkoop en productmanagement / -ontwikkeling en business development. Hoge interculturele gevoeligheid en brede internationale ervaring in Afrika, Azië, Europa en Zuid-Amerika. Ervaring in het opzetten en ontwikkelen van een bedrijf. (bron: LinkedIn)

Over Angélique Cooijmans

Angélique is productmanager bij het Facilitair Bedrijf DJI binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Zij zet haar energie graag in om de wereld vandaag al een stuk beter te maken, door mensen te verbinden en te enthousiasmeren in een omgeving met maatschappelijke meerwaarde.

De producten in haar portefeuille zijn: catering, afval en grondstoffenmanagement, werkomgeving en overkoepelend duurzaamheid. De ambitie van Angélique is om op een innovatieve manier vorm te geven aan haar producten en daarmee buiten de kaders te denken. Dit altijd met oog voor en in verbinding met de klant. Zij is in staat het grote geheel te zien maar verliest daarbij het doel nooit uit het oog.

Afgelopen jaren heeft zij als opdrachtgever ruime ervaring opgedaan met circulair inkopen, circulair facility management en visie- en strategietrajecten binnen het domein bedrijfsvoering. De trajecten vinden vaak plaats binnen een complexe politieke context. Angélique is in staat deze complexe materie te doorzien, de behoefte van de klant helder in kaart te brengen en daarmee vertaalslag te maken naar een goed product, dienst of visie.

Recente trajecten zijn een Rapid Impact Contracting (RIC) aanbesteding warme dranken en een experiment voedselverspilling. Om als opdrachtgever in deze snel veranderende wereld een goed contract af te kunnen sluiten is het noodzakelijk een mate van flexibiliteit en innovatie in te bouwen. Voor Angélique betekent dit een contract in volledig partnerschap zonder daarbij de oplossing al te hebben voorgeschreven. Angélique neemt jullie graag mee in haar ervaringen in RIC trajecten.

Downloads

Na inloggen kunnen leden de presentaties downloaden en de videoregistratie bekijken op deze pagina.