Dit is de 1e nieuwsbrief van dit jaar die alle leden van APMP NL krijgen toegestuurd. Hierin willen we jullie informeren over de activiteiten die we als APMP NL organiseren. Deze nieuwsbrief verschijnt ieder kwartaal. Het bestuur wenst jullie veel leesplezier toe!

Terugblik ledenbijeenkomst 11 maart 2021

Op 11 maart 2021 namen Kim Schofaerts en Niels van den Beucken ons mee in de wereld van Social return en de MVO prestatieladder. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. Er namen 33 leden en 5 gasten deel aan de online bijeenkomst.
Uit de evaluatieformulieren bleek dat 72% van jullie de bijeenkomst als goed beoordeelde waarbij jullie de presentatie van Kim Schofaerts over Social Return het meeste waardeerden.
De presentaties van Kim en Niels vinden jullie hier op de APMP site.

Na opgave kan het voorkomen dat je onverwachts verhinderd bent. Het is dan fijn als je je even afmeldt via eventmanager@apmp.nl.


Overige ledenbijeenkomsten 2021

De agenda voor de rest van 2021 kan je vinden hier vinden op onze website.
Noteer onderstaande data alvast in je agenda. Je krijgt 3-4 weken van te voren een uitnodiging met informatie over de sprekers, de onderwerpen, tijdstip en wijze van aanmelden.

 • 20 mei
  • Nikki Remkes: LinkedIn workshop ‘Personal branding’
  • Joost Haest en Ruben Chee: Motiveringsplicht bij gunningsbeslissingen
 • 18 november
  • Hans Minkes: TenderNed: hét online marktplein voor aanbestedingen
  • Louis Gossieau: Negometrix, de allesomvattende inkoopsoftware waarmee je het beste haalt uit de markt, jezelf én je leveranciers.

Jaarcongres APMP Nederlandse chapter

Ons jaarcongres wordt gehouden op 9 september 2021 in Landgoed Groot-Kievitsdal te Baarn, Nederland (als gevolg van de Corona maatregelen mogelijk online). Het congres is voor leden van het Nederlandse chapter vrij toegankelijk.

Proposal awards 2020/2021

Heb je een collega die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd of een team dat op een bijzondere manier een bid heeft gewonnen?
Je kunt je waardering laten blijken door je collega of het team te nomineren voor de erkenning van Proposal manager of het Proposal team van het jaar. Je nominatie kun je inleveren tot eind mei en we reiken de erkenningen uit tijdens het congres op 9 september 2021. Nominatierichtlijnen en criteria vind je via deze link.

Sponsoren

Het congres wordt mogelijk gemaakt door:

> Tenderapp
Tenderapp is de hoofdsponsor van ons congres.
TenderApp biedt je de sleutel tot alle informatie over openbare aanbestedingen én de tools om je grip op het totale tenderproces te vergroten. TenderApp helpt je om: tijd te besparen, je score te verhogen, je inzicht te geven en je invloed te vergroten. Zie voor meer info: https://www.tender.app

> Appalti
Appalti is hèt commercieel expertise bureau in de B-to-B. Zij bieden integrale oplossingen met aandacht voor structuur, cultuur, plezier en energie voor commerciële vraagstukken. Onderdelen van de propositie zijn ondersteuning bij offerte en aanbestedingen met bid-professionals, Offertetooling, Ideale Klant Profiel, de Appalti Blended Learning Sales Academie, Het Gouden Jaar Salesproces en Flexibele Salesprofessionals. Zie voor meer info: https://www.apalti.nl.

> Trias Politica Advies
Trias Politica Advies is in 2009 opgericht door Ireen Boon vanuit de overtuiging dat verkopen aan de overheid een vak apart is en dat iedereen het kan leren. Hoe? Door te kijken naar de context, te focussen op het voortraject en je te verdiepen in de overheid als klant. Zie voor meer info: https://triaspolitica.com/
Trias Politica Advies biedt naast beïnvloeding in het voortraject en hulp bij inschrijvingen ook tal van trainingen:

 • Meerdaagse masterclass Sales versus public sales
 • Winnende tenderteksten schrijven
 • De overheid als klant
 • Onderhands aanbesteden
 • Strategische vragen stellen in de NVI
 • Lobbytraining: invloed op de overheid
 • Eerste hulp bij aanbestedingen winnen
 • Incompany trainingen op maat.

Zie voor meer info: https://triaspolitica.com/trainingsinstituut-trias-politica


Heb jij je APMP Practitioner certificering al?

Begin dit jaar hebben we besloten om leden met een Foundation certificering te begeleiden in het halen van hun Practitioner examen. Op dit moment staan er 3 groepjes gepland, 2 in het voorjaar en 1 in het najaar. Marianne van de Kamp en Bettina Witteveen begeleiden de ene groep en Bas van de Loo en Henk kamps begeleiden de andere groep in het voorjaar.
We hebben in iedere groep nog 1 plaats vrij. Deelname aan de online bijeenkomsten is gratis. De bijeenkomsten in het voorjaar staan gepland op

 • 7 april: 17:00 – 18:00 uur
 • 21 april: 17:00 – 18:00 uur
 • 12 mei: 17:00 – 18:00 uur
 • 26 mei: 17:00 – 18:00 uur

Je kunt je nog aanmelden via practitioner@apmp.nl. We sturen je dan alle benodigde informatie toe. Ook als je interesse hebt in deelname in het najaar horen we dat graag.


Klacht over Rapid Impact contracting (RIC) methode gegrond

In november 2020 nam Angelique Crooijmans ons mee in de wereld van Rapid Impact Contracting en de overheidsopdracht voor de levering van warme en koude dranken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) specifiek.
De klachten richten zich op het feit dat er niet om prijzen is gevraagd en er ook geen plafondbedrag of budget bepaald is. Daarnaast klaagt de ondernemer dat de oplossing nog onvoldoende bepaald is op moment van gunning van de opdracht.
De uitspraak van de commissie vinden jullie via deze link .


Klopt je emailadres nog?

Je emailadres is erg belangrijk omdat het ons middel is om met jou contact te houden. We adviseren je om een privé emailadres te gebruiken en niet het adres van je werk. Het komt helaas voor dat iemand van werkgever verandert en zijn/ haar emailadres vergeet aan te passen en dan raken we elkaar kwijt.
Je kunt je gegevens aanpassen door in inloggen op de site van www.apmp.org:
[TAB Membership] -> APMP Membership -> Manage Profile] en deze aanpassen.


Nieuwe leden Q1-2021

We verwelkomen de volgende nieuwe leden van APMP Nederland:

 • Ignacio Bonetto Beytia (Damen Shipyard)
 • Nilam Jagdale
 • Sabine Joppe (Bechtle)
 • Jackie Pruntel (Van Hoekel)
 • Sabien Ebeling Koning (Sabien Schrijft)
 • Jan van der Hoogen (Centric)

Ignacio en Jackie namen al deel aan de ledenbijeenkomst op 11 maart.


Bestuur APMP NL

Op dit moment hebben we binnen het bestuur vacatures voor de functies van Secretaris, Algemeen Bestuurslid en een Marketing & Communicatie Manager. Sherna Gamadia neemt sinds maart deel aan de bestuursvergaderingen om zich een beeld te vormen van de werkzaamheden in het bestuur. De vacatureteksten vind je hier op onze website.
Als je geïnteresseerd bent in 1 van de functies kun je contact opnemen met Wouter van Tienhoven via voorzitter@apmp.nl.


BPC Europe

Op 5 en 6 juli 2021 wordt de Bid & Proposal Conference (BPC) Europe gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het zijn twee dagen boordevol professionele ontwikkeling, certificering en deskundige branch educatie voor professionals in bids, proposals, aanbestedingen, verkoop en bedrijfsontwikkeling. Je leert hoe je je werk efficiënter en effectiever kunt uitvoeren en hoe je waarde kunt geven aan je klant en eigen organisatie door middel van onderwijs, netwerken en leren. Je vindt meer informatie op de website van APMP.org


Afbeelding van meineresterampe via Pixabay