Voor jullie ligt de 2e nieuwsbrief van dit jaar waarin jullie we informeren over de activiteiten die we als APMP NL organiseren. Deze nieuwsbrief verschijnt ieder kwartaal. Het bestuur wenst jullie veel leesplezier en een fijne zomervakantie toe!

Naamswijziging

brandingOp 21 juni hoorden we dat we (A)WBP (Association of Winning Business Professionals) gaan heten. Daar is nogal wat commentaar op gekomen door leden, Fellows en ATO’s (Approved Training Organisations). Er wordt nu gepauzeerd om commentaren in kaart te brengen. Wordt vervolgd…

Op weg naar een APMP Practitioner certificering

practitioner buttonIn april en mei is er in 2 groepjes leden, ieder onder leiding van 2 begeleiders toegewerkt naar het Practitioner examen. Zowel de deelnemers als de begeleiders waren erg enthousiast en zijn unaniem van mening dat het initiatief een vervolg verdient.
Na de evaluatie hebben we besloten in het vervolg intakegesprekken met deelnemers te houden en voor de toelichting op het examen een extra bijeenkomst in te plannen.

In september en oktober staan er weer 2 groepjes op het programma waarvoor nog 5 plaatsen beschikbaar zijn. Je kunt je aanmelden via practitioner@apmp.nl. We sturen je dan alle benodigde informatie toe.

Twee deelnemers hebben aangegeven bereid te zijn om een volgend groepje te begeleiden als ze hun examen gehaald hebben. Daarnaast zijn we nog op zoek naar 1 begeleider. Als begeleider mag je 20 CEU’s (Continuing Education Units) schrijven om je certificering geldig te houden en de begeleiders van de 1e groepen delen graag hun ervaringen met je. Als je kennis en inzichten wil delen met collega’s en wat van je tijd (naar schatting ongeveer 16 uur) kunt missen voor APMP kun je contact opnemen met Judy Lasschuit via 06-29 52 56 35.

Terugblik ledenbijeenkomst 20 mei

webinarOp 20 mei 2021 verzorgde Nikki Remkes een LinkedIn workshop “personal branding” en informeerden Joost Haest en Ruben Chee ons over de motiveringsplicht bij gunnings-beslissingen. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst waaraan 32 leden deelnamen. Uit de evaluatieformulieren bleek dat ruim 80 % van jullie de bijeenkomst als goed beoordeelde. De presentatie van Joost & Ruben vinden jullie op de APMP site onder Vorige activiteiten>>Ledenbijeenkomst 20 mei 2011.
Na opgave kan het voorkomen dat je onverwachts verhinderd bent. Het is dan fijn als je je even afmeldt via eventmanager@apmp.nl.

Congres APMP Nederlandse chapter

congres bannerHoewel de vooruitzichten in de Covid-19 pandemie gunstig lijken te zijn, neemt APMP NL toch het zekere voor het onzekere en houden we ons congres online op 9 september van 13:00 – 18:00 uur. Het congres is voor leden van het Nederlandse chapter vrij toegankelijk en wordt mogelijk gemaakt door onze sponsoren TenderApp en Appaltie en de presentatoren die belangeloos hun medewerking verlenen.

Er zijn centrale presentaties en break-out sessies die stuk voor stuk de moeite waard zijn. De verhalen van de presentatoren en hun achtergrond vind je terug op https://congres.apmp.nl/ waar je (via Eventbrite – online ticketshop) ook een ticket kunt bemachtigen en de gewenste parallelsessies kunt kiezen. Wacht niet te lang want het aantal tickets is beperkt!

Proposal awards 2020/2021

We hebben verschillende nominaties gekregen voor de erkenning van proposal manager of het proposal team van het jaar. Inmiddels buigt een onafhankelijke, deskundige jury die we hieronder kort voorstellen zich over de nominaties. De top 3 nodigen we uit voor het congres op 9 september 2021 waar we de winnaars rond de klok van 16:30 uur bekend maken.

Jolanda LempersJolanda Lempers, eigenaar Best Value Verkoop. Specifiek gericht op innovatieve producten, bedieningsconcepten en samenwerkingen in de keten.
20 jaar kennis en ervaring opgedaan bij verschillende type opdrachtgevers, variërend van financiële instellingen zoals ING, Aegon tot groot MKB bedrijven en (Semi) overheidsorganisaties waaronder de NS en William Schrikker Groep.

Theo van der LindeTheo van der Linden, VDLC Publishers. Theo van der Linden is een van de meest gevraagde, zo niet dé meest gevraagde, spreker op het gebied van aanbestedingen in Nederland. De afgelopen twintig jaar gaf hij meer dan 1000 trainingen over aanbesteden. Met zijn vlotte manier van presenteren weet hij de vaak dorre aanbestedingsregels tot leven te brengen.

Steven GuddeSteven Gudde, Directeur Bidmanagement en Business Development. Steven Gudde is Directeur Bidmanagement bij Olympia. Met zijn team is hij verantwoordelijk voor meer dan 100 offertes en aanbestedingen op jaarbasis variërend in grootte van enkele tonnen tot tientallen miljoenen. Hij werkt al meer dan 25 jaar in de wereld van HR-dienstverlening en flexstaffing, altijd op het snijvlak van inhoud en commercie. Voorafgaand aan Olympia deed hij dat onder meer bij Yacht, PwC, IBM en Randstad.

APMP en social media: like, deel en geef commentaar!

social mediaAPMP Nederland is al geruime actief op verschillende sociale media. Naast onze APMPNL pages pagina’s op LinkedIn en Facebook (waar je je bij aan kan sluiten) publiceren leden en het bestuur er ook regelmatig artikelen of berichtjes. Door deze berichtjes niet alleen te lezen maar ook te liken, te delen of commentaar te geven help je onze vereniging aan gratis extra publiciteit. Een toename van onze naamsbekendheid helpt ook om het aantal leden te laten groeien en draagt bij aan een solide basis van onze vereniging. Elk lid van APMP heeft een aardig bereik met ieders eigen netwerk.
Als voorbeeld het artikel op LinkedIn van Alfred de Weert: “Waar leer je tenderen?” (144 commentaren, 500 reacties en meer dan 8.000 views).
Zet in je berichtjes en commentaar het liefst ook #apmpnl en #proudtobeapmp.

Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO)

PZOAls zelfstandig ondernemer kies je er bewust voor om in alle vrijheid een onderneming te starten. Je kiest er voor om onafhankelijk te zijn. Maar soms loop je tegen belemmeringen aan die je niet alleen kunt oplossen. PZO is in 2002 opgericht om de ZZP’er een stem te geven. Zij gaan in gesprek met de ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor onderwerpen als tarieven, pensioenen en verzekeringen. Ze zoeken steun bij Tweede Kamerleden, en zo nodig zitten ze bij de Minister. Ze zitten ook in de SER om de zelfstandigen onderdeel van dat gesprek te laten zijn. Daarnaast bieden ze veel voordelen voor leden, kijk maar eens op www.pzo.nl.

We overwegen als APMP om een collectief lidmaatschap af te sluiten waardoor jij tegen een gereduceerd tarief van Eur 29,90 (in plaats van Eur 135 per jaar) lid kunt worden. Er zijn dan wel 20 leden nodig die bereid zijn om lid te worden. Als je geïnteresseerd bent kun je een mailtje sturen naar voorzitter@apmp.nl

Klopt je emailadres nog?

emailJe emailadres is erg belangrijk omdat het ons middel is om met jou contact te houden. We adviseren je om een privé emailadres te gebruiken en niet het adres van je werk. Het komt helaas voor dat iemand van werkgever verandert en zijn/ haar emailadres vergeet aan te passen en dan raken we elkaar kwijt.

Je kunt je gegevens aanpassen door in inloggen op de site van www.apmp.org [TAB Membership] -> APMP Membership -> Manage Profile] en deze aanpassen.

Nieuwe leden

We verwelkomen de volgende nieuwe leden van APMP Nederland:

 • Sabien Ebeling Koning (Sabien Schrijft)
 • Marcella van Kraaij (Compnl)
 • Jan van der Hoogen (Centric)
 • Peter Steenbergen (RFXsupport)
 • Silvia Martinho (EVBox)
 • Jasper Pannekoek (Olympia Nederland)
 • Jitske Bokhoven (Athlon)
 • Eva Hoff (Bidfood BV)
 • Geert Gernaat (Consica)
 • Daan Dijkstra (Tendersucces BV)
 • Rebecca Weijand (Savills Nederland)
 • Sonja Prins-Rijpstra (Harvey Nash)