Marco BrandMarco Brand (proposal manager bij Thales) is de eerste deelnemer uit de APMP NL Practitioner certificeringsgroep die zijn certificering heeft behaald. In 4 bijeenkomsten is onder leiding van ervaren APMP leden de Body Of Knowledge doorgenomen en een Practitioner OTE proefexamen gemaakt.

Marco: “Na wat onduidelijkheden over de hardware en de plek om examen te doen, heb ik vandaag het examen gedaan en ik ben geslaagd! Ik had op 15 minuten na (van de totale 200 minuten) nodig om het af te ronden. Het examen was lastiger dan het proefexamen. Wat ik verder kan melden is dat de verwachtte strenge regels in de praktijk meevielen. Tijdens het examen mag je de APMP Body Of Knowledge (BOK) raadplegen en de Practitioner Preparation Guide. Ook mag je papier (leeg) voor notities bij je hebben. Verder wordt tijdens het examen alleen water in een heldere fles toegestaan; de banaan en de dextro moesten weg. Bij aanvang vroeg de ProctorU medewerkster de kamer waarin ik examen deed te filmen met de mobiel, zodat alle wanden, deuren, onder de tafel en materialen op de tafel zichtbaar waren. De ProctorU medewerkster heeft de opstart en afronding van het examen goed begeleid.”