We hadden gehoopt dat dit onze eerste live bijeenkomst na de coronapandemie zou zijn. Helaas pakt dit anders uit, om begrijpbare redenen. Het werd dus een online bijeenkomst, maar wel met een erg interessante demo en prikkelende presentatie:
1. ‘EasyTools Word add-in’ door 1 van onze leden, Klaas de Boer
2. ‘Het Agile salesproces’ door Toine Simons.

De videoregistratie en download staan onderaan deze pagina.


Klaas de BoerKlaas heeft van 1994-2002 bij Logica gewerkt. Hij is begonnen als software programmeur en geëindigd als projectmanager.
Klaas: “Ik deed al wat jaren bid management erbij en dat vond ik veel leuker en spannender maar ook veel minder stressvol. In de afgelopen 5 jaar heb ik alles waar ik ooit als bid manager tegenaan ben gelopen gestopt in een stuk gereedschap in MS Word. Het heet EasyTools MS Word add-in. Het is gebouwd op .NET. en kent 2 modules: Productiviteit en Analyse. Ik geef jullie graag een korte demo en iedereen die aanwezig is mag de tool 6 maanden gratis gebruiken“.

Iedereen die Easy Tools wil uitproberen en gebruik wil maken van de 6 maanden gratis licentie:

Er is een Nederlandse handleiding, vraag deze aan via e-mail: info@easytoolswordaddin.com. Deze wordt in de volgende update van EasyTools geïntegreerd.


Toine-SimonsToine is strategisch sales specialist. Hij heeft in 1990 de Consultative Selling Methode vanuit de USA naar Nederland gehaald en doorontwikkeld tot een ‘salesstrategie’ voor dienstverleners die de waarde van hun propositie effectief aan moeten tonen. Zorg dat je uitgerust naar deze presentatie komt. Toine presenteert razendsnel en zet aan tot nieuwe denkbeelden. Dat doet hij vlijmscherp en met humor, waarbij hij de confrontatie niet uit de weg gaat.

Het Agile verkoopproces is een geregisseerd ‘co-kwalificatie’ proces dat samen met de klant, voorafgaand aan de offerte, in transparante stappen wordt uitgevoerd. Het doel van dit proces is de requirements van de klant evalueren waardoor de voorgestelde oplossingen beter aansluiten bij wat de klant echt nodig heeft.  Bij een goed geregisseerd Agile verkoopproces, is er sprake van een match tussen het verkoopproces en het inkoopproces.

De_Salesparadox_Toine_SimonsVoor ons congres heeft hij destijds een filmpje opgenomen dat op YouTube staat: https://www.youtube.com/watch?v=DTQ0iNIgfk

De presentatie van Toine is hieronder te downloaden.

Toine’s boek over consultative selling, “De Sales Paradox” is te verkrijgen via www.desalesparadox.nl. APMP leden krijgen € 10 korting
met code APMP.


https://youtu.be/2fLrm7OrKMs