Op 20 juni organiseerden we weer een APMP NL kwartaalbijeenkomst. We waren deze keer te gast bij Altura in Utrecht. De presentaties werden verzorgd door Anke Stellingwerff Beintema en Jan van der Spoel. Natuurlijk maakten we ook tijd om gezellig met elkaar bij te praten!

Anke Stellingwerff Beintema is advocaat en partner bij Maasdam Broers Fischer advocaten. Zij is gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van bedrijven (van MKB tot multinational), overheden en non-profitorganisaties op het gebied van het aanbestedingsrecht.

Anke is tevens docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam (postdoctorale Leergangen Aanbestedingsrecht voor juristen c.q. inkopers), de Academie voor de

Rechtspraktijk en het NIAC. Ook is zij hoofdredacteur van Commentaar Aanbestedingsrecht (Sdu), Vind Inkoop en Aanbesteding (Sdu), Tender Nieuwsbrief Online (Sdu) en Basisteksten Aanbestedingsrecht (Ars Aequi wetseditie) en één van de auteurs van Tekst en Commentaar Aanbestedingsrecht (Kluwer).

Presentatie: De nieuwe UEA-tool in Tenderned
Publieke aanbesteders moeten gebruik maken van de nieuwe UEA-tool in TenderNed. Het interactieve pdf UEA is per 1 april 2024 vervallen. Het invullen van het nieuwe UEA is niet makkelijk, vooral omdat er veel strikvragen in staan. Een fout in het UEA kan fatale gevolgen hebben.
Anke loodste ons door het UEA, gaf aan waar we attent op moesten zijn en zorgde dat invullen de volgende keer een “eitje” was.

De presentatie van Anke vind je hier.

Jan van der Spoel is een gepassioneerd spreker, auteur en adviseur die gespecialiseerd is in de dynamiek van vertrouwen binnen leiderschap en organisatiecultuur. Na meer dan 25 jaar ervaring als Creative Director in corporate communicatie, heeft hij zich als ontwerper gestort op het onderwerp vertrouwen: hoe werkt het? Hoe kun je er meer grip op krijgen?
Jan is de drijvende kracht achter Grip op Trust, een trainings- en adviesbureau dat organisaties helpt om vertrouwen te creëren, te versterken en te behouden. Hij is tevens de bedenker van het 360°-vertrouwenmodel, een praktische tool voor het meten en managen van vertrouwen in alle lagen van de organisatie.
In zijn lezingen en boek, ‘360 graden vertrouwen: het onzichtbare ingrediënt voor succesvolle relaties en leiderschap’, belicht Van der Spoel het belang van vertrouwen voor succesvolle relaties, zowel binnen als buiten organisaties. Hij benadrukt dat vertrouwen het “smeermiddel” is die samenwerking, innovatie en prestaties niet alleen prettiger laat verlopen, maar ook meer rendement oplevert.Naast zijn werk voor Grip on Trust werkt Jan als planschrijver voor aanbestedingen.

De presentatie van Jan vind je hier.