Hulphond Nederland

APMP ondersteunt Hulphond Nederland!

APMP NL heeft Hulphond Nederland ondersteund gedurende de aanloop naar en tijdens het jubileumcongres op 11 april 2019. Wij vinden dit een goed doel dat dicht bij iedereen staat, hoop biedt aan veel mensen en ons allemaal raakt. Daarom willen we dit ook na het 15 jarig jubileum voortzetten.

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Hulphond Nederland heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. Zij zijn een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek, hulphonden inzet.

De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Door middel van het Expertisecentrum onderscheidt de stichting zich door het werken met de beste hulphonden en door aantoonbaar bewezen trainingen en methodieken.

Peter van Uhm: “Als ambassadeur van Hulphond Nederland blijf ik onder de indruk wanneer ik zie wat onze hulphonden allemaal doen en betekenen in onze maatschappij voor mensen die het minder hebben getroffen. Een hulphond maakt een groot verschil in de kwaliteit en zelfstandigheid van iemand zijn leven en dat is waarom ik me graag inzet voor de stichting”.

We hebben tijdens onze jubileumactiviteiten ruim 2700 euro kunnen inzamelen via donaties van u! Hartelijke dank daarvoor!

(foto trainster met hulphond: Hulphond Nederland)
X