Ik zit in het kantoor van mijn leidinggevende en heb hem net de vraag gesteld of ik naar het APMP congres in San Diego mag. Hij kijkt moeilijk. Dat verbaast me eigenlijk niet. De VP Marketing & Sales heeft een memo uitgegeven over het beperken van de dienstreizen. Reizen naar de klant is geen probleem, maar reizen tussen vestigingen en naar congressen en seminars zijn bijna taboe geworden.

“Is het noodzakelijk voor je werk?”

Tja, dat is moeilijk te beargumenteren. Het is goed voor mij om kennis op te doen, kennis te delen, kennis te maken met vakgenoten en inspiratie op te doen. En daarmee goed voor de thuisbasis waar ik dit allemaal kan uitdragen.

Hij kijkt niet erg overtuigd. Het genoemde memo geeft de doorslag. “Nee, je kunt niet gaan want we moeten het reisbudget drastisch terugbrengen”. Helaas, ik had gehoopt voor het eerst naar het APMP congres te kunnen gaan.

Informatie van congresgangers

Voorgaande jaren heb ik wel het een en ander van het congres gevolgd. Zo was er twee jaar geleden iemand die er naar toe ging en vroeg of ik interesse had in specifieke presentaties of workshops. Hij wilde er dan wel rekening mee houden om juist die onderdelen te bezoeken. Als je dan de hele lijst bekijkt van alle presentaties en workshops dan zijn er veel waar ik bij had willen zijn. Maar niet getreurd: ik krijg feedback van de congresganger.

Congres presentaties

Wat heel goed is van APMP: alle presentaties worden op de website geplaatst en je hebt als niet-congresganger toegang tot al deze informatie! Kijk bijvoorbeeld hier voor de congrespresentaties van 2017. Ik heb uitgebreid rondgekeken en de meest interessant presentaties ook gedownload. Wat ook plezierig is: veel van de documenten zijn in de originele versie (Word of PowerPoint), zodat je de informatie gemakkelijk kunt gebruiken in je eigen documenten en presentaties. Ook staan de contactgegevens van de presentatoren erbij zodat je voor vragen altijd nog contact kunt opnemen. Soms resulteert dit in een uitgebreide mailwisseling!

Ik ben dus nu het congresprogramma aan het doornemen om te kijken waar ik meer van wil weten. Binnenkort worden namelijk alle presentaties weer beschikbaar gesteld en dan weet ik welke ik ga bekijken en downloaden! Houd dus je mail van APMP in de gaten om te weten wanneer ze beschikbaar zijn.

Ben jij geweest?

Maar het blijft natuurlijk interessant om van congresgangers te horen hoe het APMP congres was en wat ze allemaal beleefd en ervaren hebben. Ben jij geweest? Deel je ervaringen!