Het was een waar festijn: het APMP Nederland 15 jarig jubileum! Een geweldige avond met het Awards Diner en de dag erna een congres met interessante key-note speakers, interactieve workshops en standhouders met interessante producten en diensten. Je begrijpt het al: geen blog over mijn ervaringen in Frankrijk, maar over mijn ervaringen in Nederland op het APMP NL jubileum!

Woensdag: het Awards Diner

Woensdag is het hele bestuur present om de laatste puntjes op de i te zetten en alvast een enkele gast te spreken. In dit geval is het Rick Harris, CEO APMP, die alvast verklapt dat hij deze woensdagavond gaat aankondigen dat er een Europese versie van de Bid & Proposal Conference in Amsterdam komt op 5 en 6 maart 2020! Geweldig nieuws omdat veel leden in Europa niet naar de Amerikaanse conferentie (kunnen) gaan.

Awards DinerDe avond beginnen we met een drankje vooraf. Ik heb veel mensen al een tijd niet gezien, dus: handen schudden, bijpraten, collega’s spreken en met nieuwe mensen kennismaken. We hebben voor het diner meer dan 100 mensen te gast! Daarna aan tafel: heerlijk diner en geanimeerde gesprekken met bestuursleden van APMP DACH (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland). Een proposal team van Fujitsu wint de award “Proposal Team van het Jaar 2018”. Genomineerd waren ook teams van BSI|Econocom en Thales Nederland.  Het is zoals iemand zei: “een top avond”! Bovendien is er nog een indrukwekkende demonstratie door de Hulphond Nederland, die door APMP NL tijdens dit jubileum gesponsord wordt. Ook worden 5 proposal managers in het zonnetje gezet omdat ze vandaag hun Foundation Level Certification hebben behaald!

Opening door Wouter van TienhovenDonderdag: het congres

De andere morgen druppelen de eerste bezoekers (van de circa 120 bezoekers van het congres!) al vroeg binnen. De lanyards met naam en firma erop liggen klaar, de mappen liggen op de stoelen en headsets voor de simultaan vertaling geïnstalleerd. De opening is natuurlijk door onze voorzitter Wouter van Tienhoven. We hebben een aantal geweldige key-note sprekers als start: Generaal b.d. Peter van Uhm (Hulphond Nederland), Thomas Spoormans (Europese Commissie DG Growth) en Sjoerd Barnhoorn (Offerte Coach).

In totaal zijn er daarna maar liefst 13 presentaties/workshops (waaronder die van mij) die bezocht kunnen worden. Thema’s zijn niet alleen proposal management maar ook contractmanagement, marketing, inkoop, bestuur & politiek, inkooprecht, praktijkcases en algemeen management.

Aansluitend zijn er key-notes van Richard Buijs (Strategic Proposals NL), Paulo Magina (OECD) en Frans van Seumeren (FC Utrecht, oud-directeur Mammoet).

Compliment

Tijdens de afsluitende borrel praat ik nog even met Rick Harris. Van hem krijgen we een groot compliment:

Ik ben op heel veel APMP events geweest en meestal hoor ik niets nieuws, maar hier heb ik weer nieuwe dingen gehoord!”

Tip: bekijk de foto’s van het jubileum op de website apmp.nl en de aftermovie op Youtube APMP TV

 

Afbeelding van ktphotography via Pixabay