Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar waarin we jullie informeren over de activiteiten die we als APMP NL organiseren. Deze nieuwsbrief verschijnt ieder kwartaal. Het bestuur wenst jullie fijne feestdagen en een gezond, succesvol 2022 toe!

Op weg naar een APMP Practitioner certificering

Dit jaar zijn we gestart met het begeleiden van leden met een Foundation certificering naar een Practitioner certificering. In het voorjaar draaiden er 2 groepjes in april en mei en in het najaar draaide er 1 groep in september en oktober. Marianne van de Kamp, Bettina Witteveen, Bas van der Loo, Henk Kamps, Maarten Godschalk en Liesbeth Riekwel deelden hun ervaring en beantwoordden vragen van in totaal 15 deelnemers. Op dit moment hebben 3 deelnemers, te weten Marco Brand, Szilvia Rak en Rudi Geertman hun Practitioner certificering behaald.

In januari 2022 staan er 5 examens in de planning en in de loop van 2022 nog 4. Er is 1 deelnemer die eerst Foundation moet halen en 1 deelnemer die afziet van certificering. Op 7 april 2022 start er weer een nieuwe groep. Meer informatie vind je via de link Samen je APMP Practitioner certificering behalen! • APMP NL

Heidag 4 november

Op 4 november wisselde het bestuur uitgebreid van gedachten met een aantal betrokken en enthousiaste leden over de toekomst van APMP NL. We bespraken de ledengroei en retentie, marketing & communicatie, de awards en events. Er zijn veel bruikbare ideeën en suggesties gedaan die we in 2022 verder uitwerken en vormgeven waaronder:

 • Bedrijfslidmaatschap
 • Warm welkom nieuwe leden
 • Whatsappgroep/steun op Social media
 • Verbeteren LinkedIn gebruik
 • Content posten op LinkedIn
 • Congres van 1 dagdeel
 • Awards koppelen aan congres (avond)
 • Intervisiegroep.

Kwartaalbijeenkomst 25 november

Daar waar we jullie aanvankelijk uitnodigden voor een fysieke bijeenkomst werd het door het sterk aantal toegenomen Covid-19 besmettingen toch een online bijeenkomst met 30 deelnemers. Klaas de Boer toonde ons zijn zelf ontwikkelde EasyTools MS Word add-in om eenvoudig teksten te reviewen, Toine Simons lichtte het Agile Salesproces toe.

Hierbij de link naar de pagina waar het volgende te vinden is:

 • Link voor het downloaden van de EasyTools Word Add-in van Klaas de Boer
 • Download van de presentatie “Het agile salesproces” van Toine Simons
 • De link waar je het nieuwste boek van Toine, “De Salesparadox”, met korting kunt bestellen
 • Videoregistratie van de bijeenkomst.

Algemene ledenvergadering

20 januari 2022 is het weer zover: de algemene ledenvergadering van APMP Nederland. Een belangrijke bijeenkomst waarin het bestuur verslag doet van het afgelopen jaar 2021. Hiervoor presenteren we een jaarverslag met onder andere de financiële jaarrekening en leggen deze ter goedkeuring voor aan de leden. We bespreken ook het algemene bestuursbeleid voor het komende jaar. Dit is ook het moment waar nieuwe bestuursleden worden voorgedragen en andere bestuursleden vertrekken.

Natuurlijk is er ook tijd voor minder serieuze zaken. Hou daarvoor de aankondiging van de ledenmeeting op 20 januari 2022 in de gaten!

Data ledenbijeenkomsten 2022

We hebben het al op gemeld op de website en socials: het jaarprogramma 2022 is bekend. Zoals altijd beginnen we het jaar met een ledenbijeenkomst waarin ook de algemene ledenvergadering wordt gehouden. We vinden het fijn als er zoveel mogelijk leden aanwezig zijn bij deze bijeenkomst. Niet alleen om het afgelopen verenigingsjaar af te sluiten, maar vooral ook om vooruit te blikken naar de toekomst. Je bent lid van een vereniging en dat vraagt om betrokkenheid.

Zet de volgende data alvast in je agenda:

 • 20 januari 2022
 • 17 maart 2022
 • 18 mei 20221
 • 15 september 2022
 • 24 november 2022.

Voor alle activiteiten in 2022, zie: Jaarkalender op deze website.

Wordt lid van WhatsApp Group APMP_NIEUWS!

We willen meer impact maken en ons vak promoten. In marketing wordt dit “thought leadership claimen” genoemd. Eén manier is om op LinkedIn berichten van leden actief te ondersteunen. Dat gaat alleen niet vanzelf. We willen afspreken dat:

 • Je één (1) keer per week een oproep ontvangt om een bijdrage op LinkedIn te interessant te vinden, commentaar te geven en te delen
 • We de WhatsApp groep nergens anders voor gebruikten, coördinatie en bewaking ligt bij één (1) bestuurslid dit coördineert en bewaakt.

Drie acties helpen om zo veel mogelijk publiciteit te genereren:

 1. Maak je steun duidelijk door een bijdrage INTERESSANT te vinden (interessant, gefeliciteerd, steun, geweldig, verhelderend of nieuwsgierig)
 2. Geef commentaar, liefst met hashtags (bijvoorbeeld: #APMPNL, #APMP, #APMPBE #ProudToBeAPMP) en
 3. Deel de bijdrage en met [IEDEREEEN] en op [TWITTER]. Let ook hierbij op of de hashtags meekomen anders handmatig aanvullen. Je persoonlijke Twitter-account kun je koppelen aan je LinkedIn-account.

We maken de WhatsApp groep initieel aan met de 06-nummers die jullie bij je lidmaatschap gegevens vermelden. Je kunt de groep verlaten als je er geen onderdeel meer van wil zijn. Aanmelding kan via info@APMP.nl.

Er zijn ongetwijfeld nog meer slimmigheidjes voor het gebruik van LinkedIn, laat het aan Wouter weten via voorzitter@apmp.nl.